Ponovno koristim stare stvari

Edukativno-informativni projekt Grada Zadra, UO za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša, pod nazivom ZATO ŠTO VOLIM ZADAR nastavlja se i u 2019. godini.   |   14.03.2019.

 

Edukativno-informativni projekt Grada Zadra, UO za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša, pod nazivom ZATO ŠTO VOLIM ZADAR nastavlja se i u 2019. godini.

 

U suradnji s Gradskom knjižnicom Zadar provodi se program edukacije pod nazivom “Ponovno koristim stare stvari”, ciljano osmišljen za učenike 1. i 2. razreda osnovne škole.

 

Radionice provode djelatnici Gradske knjižnice dok su partneri osnovne škole. Radionice se temelje na edukativno-informativnim materijalima osiguranim od strane Grada Zadra (slikovnice, straničnici, platnene vrećice i majice za djelatnice Gradske knjižnice). Tijekom 2018. godine educirano je ukupno 7 razrednih odjeljenja odnosno 187 djece.

 

Cilj programa je osvješćivanje djece o važnosti sprječavanja nastanka otpada, poticanje na ponovnu uporabu (recikliranje) i edukacija o pravilnom razvrstavanju otpada. Radionice se temelje na knjižnoj građi Knjižnice, edukativno-informativnim materijalima UO za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša, grafičkim materijalima koje je izradila ilustratorica Dubravka Kolanović i igrama koje su osmislile djelatnice Dječjeg odjela knjižnice.

 


Kada se odvozi otpad

Provjerite rasporede odvoza pojedinih vrsta otpada kako biste bili sigurni da vaš otpad bude pravilno zbrinut.

Gdje mogu odložiti otpad

Saznajte na kojim se sve lokacijama u Zadru nalaze zeleni otoci, reciklažno dvorište te mobilno reciklažno dvorište.

Prijavi divlja odlagališta

Divlja odlagališta otpada veliki su problem za okoliš i društvo. I dok ta odlagališta jako lako nastaju, posljedice su dugotrajne.

Akcije prikupljanja otpada

Stupanjem na snagu Zakona o održivom gospodarenju otpadom, člankom 40. propisana je procedura prijave akcija prikupljanja otpada.