Ministar Ćorić obišao odlagalište otpada Diklo

Ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić 30. siječnja 2019. godine održao je sastanak s gradonačelnikom Zadra Brankom Dukićem i njegovim suradnicima te predstavnicima Mjesnog odbora Diklo.   |   23.02.2019.

 

Ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić 30. siječnja 2019. godine održao je sastanak s gradonačelnikom Zadra Brankom Dukićem i njegovim suradnicima te predstavnicima Mjesnog odbora Diklo. Tema sastanka bila je sanacija odlagališta neopasnog otpada Diklo.

Prilikom obilaska odlagališta ministar Ćorić je naglasio kako je nužno započeti sa sanacijom samog odlagališta i što prije uspostaviti adekvatnu plohu za odlaganje otpada. U tom smislu, predložio je i terminski plan aktivnosti kako bi se već ove godine započelo sa sanacijom.

Naime, sanacija i zatvaranje odlagališta otpada Diklo jedan je od prioriteta definiran strateškim planovima Grada Zadra u segmentu gospodarenja otpadom te je u skladu s preuzetim obvezama  Republike Hrvatske pristupanjem Europskoj uniji i nacionalnim zakonodavstvom.

 


Kada se odvozi otpad

Provjerite rasporede odvoza pojedinih vrsta otpada kako biste bili sigurni da vaš otpad bude pravilno zbrinut.

Gdje mogu odložiti otpad

Saznajte na kojim se sve lokacijama u Zadru nalaze zeleni otoci, reciklažno dvorište te mobilno reciklažno dvorište.

Prijavi divlja odlagališta

Divlja odlagališta otpada veliki su problem za okoliš i društvo. I dok ta odlagališta jako lako nastaju, posljedice su dugotrajne.

Akcije prikupljanja otpada

Stupanjem na snagu Zakona o održivom gospodarenju otpadom, člankom 40. propisana je procedura prijave akcija prikupljanja otpada.