Novost iz Čistoće d.o.o.

Eko taksi će na vratima preuzimati otpad od ugostitelja   |   18.04.2017.

 

Čistoća d.o.o. Zadar pripremila je novu uslugu za predstojeću sezonu namijenjenu ugostiteljima koji posluju na Poluotoku, s kojom će započeti već ovaj mjesec.

- Po pozivu vlasnika ugostiteljskih objekata stizati će djelatnici Čistoće i na vratima preuzimati miješani komunalni i ambalažni otpad. Time ćemo izbjeći prizore prepunih spremnika za otpad, pojasnio je Dragan Maračić direktor Čistoće. Ugostiteljima je poslana pisana obavijest o novoj usluzi te je povratna informacija izuzetno pozitivna.

Naime, povećanje broja spremnika na Poluotoku nije rješenje. Postojeći spremnici nemaju dovoljan kapacitet za daleko veću količinu otpada koje se stvara za turističke sezone. Zato su u Čistoći d.o.o. došli do ovakvog rješenja kako bi se izbjegli prizori pretrpanih plastičnih spremnika s neugodnim mirisima koji se za vrućine itekako šire.


Kada se odvozi otpad

Provjerite rasporede odvoza pojedinih vrsta otpada kako biste bili sigurni da vaš otpad bude pravilno zbrinut.

Gdje mogu odložiti otpad

Saznajte na kojim se sve lokacijama u Zadru nalaze zeleni otoci, reciklažno dvorište te mobilno reciklažno dvorište.

Prijavi divlja odlagališta

Divlja odlagališta otpada veliki su problem za okoliš i društvo. I dok ta odlagališta jako lako nastaju, posljedice su dugotrajne.

Akcije prikupljanja otpada

Stupanjem na snagu Zakona o održivom gospodarenju otpadom, člankom 40. propisana je procedura prijave akcija prikupljanja otpada.