Grad Zadar kao suorganizator sudjelovao u akciji čišćenja Uvale Jazine

  |   14.06.2016.

 

U subotu 4. lipnja 2016. godine Grad Zadar sudjelovao je kao suorganizator u ekološkoj akciji čišćenja Uvale Jazine. Događaj je sklopu aktivnosti obilježavanja obljetnice HRT-a – 90. godina radija i 60 godina televizije, organizirao Radio Zadar u suradnji s ronilačkim klubom Sv. Roko iz Bibinja uz pomoć i sudjelovanje Županijske lučke uprave, društva Čistoća d.o.o., društva Obala i lučice d.o.o., Javne vatrogasne postrojbe, Policijske uprave Zadarske, učenika Pomorske škole i Gimnazije Vladimira Nazora, športskih klubova: skokova u vodu, vaterpolo kluba, kluba daljinskog plivanja "Zadar" te hrvačkog kluba.

Tijekom akcije čišćenja uklanjao se otpad s dna Uvale Jazine a otpad su od ronioca na svojim brodovima za praktičnu nastavu prihvaćali učenici Pomorske škole i Gimnazije Vladimira Nazora te ga odlagali u spremnike koje je na Obali kralja Tomislava postavila Čistoća d.o.o.

U prigodnom program, pokaznim skokovima s mosta sudjelovali su skakači kluba skokova u vodu a  vaterpolisti su podno zadarskoga mosta odigrati revijalnu utakmicu. Tom prilikom predstavljena je i izložba podvodnih fotografija koja je bila postavljena na sredini mosta.     

 

 


Kada se odvozi otpad

Provjerite rasporede odvoza pojedinih vrsta otpada kako biste bili sigurni da vaš otpad bude pravilno zbrinut.

Gdje mogu odložiti otpad

Saznajte na kojim se sve lokacijama u Zadru nalaze zeleni otoci, reciklažno dvorište te mobilno reciklažno dvorište.

Prijavi divlja odlagališta

Divlja odlagališta otpada veliki su problem za okoliš i društvo. I dok ta odlagališta jako lako nastaju, posljedice su dugotrajne.

Akcije prikupljanja otpada

Stupanjem na snagu Zakona o održivom gospodarenju otpadom, člankom 40. propisana je procedura prijave akcija prikupljanja otpada.