Zelena čistka – jedan dan za čišći okoliš održava se u subotu, 30.4.2016.

NAJAVA   |   28.04.2016.

 

Zelena čistka, odgođena zbog lošeg vremena, održati će se u subotu, 30.4.2016., u vremenu od 11:00 do 15:00 sati, na području uz plažu na Puntamici, sjeverno od svjetionika. Gradski autoprijevoznik „Liburnija“ osigurati će, kao i prethodnih godina,  besplatni prijevoz za građane na relaciji Kolodvor-Mala pošta-Puntamika, s polascima u 10,30 i 11,30 sati. Čistoća d.o.o.  osigurava logističku potporu (oprema i djelatnici).

 Zelena čistka – jedan dan za čišći okoliš se provodi u sklopu svjetske akcije World Cleanup 2016. Zelena čistka je postala najveća ekološka volonterska akcija u Hrvatskoj te je 2015. godine preko 52.000 volontera iz cijele Hrvatske samo u jednom danu očistilo 6.000 tona otpada. Izvrsni rezultati prošlogodišnjih akcija poticaj su da ove godine budemo još jači i još bolji.

 Ove godine zadarska Zelena čistka ima  i nove sponzore: Sonik, Kaufland, Lidl i Falkensteiner su prepoznali važnost ekoloških akcija i osigurali su osvježenje za sudionike/sudionice akcije te im zahvaljujemo na podršci. Svoje sudjelovanje u akciji potvrdili su Udruga Nada, učenici i djelatnici OŠ Šime Budinića, Volonterski centar Zadar, članovi drugih udruga i pojedinici.

Obvezna oprema: radna odjeća, rukavice i OSMIJEH!


Kada se odvozi otpad

Provjerite rasporede odvoza pojedinih vrsta otpada kako biste bili sigurni da vaš otpad bude pravilno zbrinut.

Gdje mogu odložiti otpad

Saznajte na kojim se sve lokacijama u Zadru nalaze zeleni otoci, reciklažno dvorište te mobilno reciklažno dvorište.

Prijavi divlja odlagališta

Divlja odlagališta otpada veliki su problem za okoliš i društvo. I dok ta odlagališta jako lako nastaju, posljedice su dugotrajne.

Akcije prikupljanja otpada

Stupanjem na snagu Zakona o održivom gospodarenju otpadom, člankom 40. propisana je procedura prijave akcija prikupljanja otpada.