Imate li u nekom kutku ormara odjeću koju gotovo nikad ne nosite, koju ste prerasli, koja vam se više ne uklapa u modni izričaj?

Nemate li više mjesta u kuhinji za spremanje starih krpa, stolnjaka, ubrusa?

Osvježavate li spavaće sobe novom posteljinom, dekom, jastucima?

Svaku od ovih situacija možete riješiti tako da stare tekstilne predmete koji više ne želite koristiti, ali još uvijek imaju upotrebnu vrijednost, donirate nekoj udruzi ili ih pravilno odložite u spremnike za tekstil u odlagalištu otpada Diklo.

Sve vrste odjeće (majice, košulje, veste, hlače, traperice, suknje, kapute, jakne, donje rublje, čarape), obuće (cipele, čizme, sandale, obuću za sport, japanke, klompe) ili neke treće vrste tekstila (automobilske presvlake, radnički kombinezoni, krpe,  građevinski, kućanski tekstil,…) prije odbacivanja pokušajte donirati ili prenamijeniti. Zaključite li da neki proizvod više ne može koristiti, na slici ispod pronađite informacije o tome gdje ga možete odložiti.

 

 

Odjeću i obuću, koju više ne namjeravate koristiti, možete odnijeti u:

  • spremnik za tekstil na zelenim otocima
  • reciklažno dvorište Diklo
  • u mobilno reciklažno dvorište
  • trgovine H&M, C&A (odjeća i obuća) ili u Intersport (samo odjeća)

Kada se odvozi otpad

Provjerite rasporede odvoza pojedinih vrsta otpada kako biste bili sigurni da vaš otpad bude pravilno zbrinut.

Gdje mogu odložiti otpad

Saznajte na kojim se sve lokacijama u Zadru nalaze zeleni otoci, reciklažno dvorište te mobilno reciklažno dvorište.

Prijavi divlja odlagališta

Divlja odlagališta otpada veliki su problem za okoliš i društvo. I dok ta odlagališta jako lako nastaju, posljedice su dugotrajne.

Akcije prikupljanja otpada

Stupanjem na snagu Zakona o održivom gospodarenju otpadom, člankom 40. propisana je procedura prijave akcija prikupljanja otpada.

Vijesti

Zelena čistka na Novom Bokanjcu - uklonjeno 158 tona otpada

Povodom Dana Planeta Zemlje 22. travnja zajedničkom akcijom Grada Zadra i trgovačkih društava Čistoće d.o.o. i Vodovoda d.o.o. provedena je akcija uklanjanja nepropisno odbačenog otpada u šumi na predjelu Novog Bokanjca.

Povodom Dana Planeta Zemlje 22. travnja zajedničkom akcijom Grada Zadra i trgovačkih društava Čistoće d.o.o. i Vodovoda d.o.o. provedena je akcija uklanjanja nepropisno odbačenog otpada u &scar...

Ponovno koristim stare stvari

Edukativno-informativni projekt Grada Zadra, UO za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša, pod nazivom ZATO ŠTO VOLIM ZADAR nastavlja se i u 2019. godini.

Edukativno-informativni projekt Grada Zadra, UO za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša, pod nazivom ZATO ŠTO VOLIM ZADAR nastavlja se i u 2019. godini.   U suradnji s ...

Nabava spremnika za odvojeno prikupljanje otpada

Po dostavljenoj prijavi na Javni poziv za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada

Po dostavljenoj prijavi na Javni poziv za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Gradu Zadru odobrena su sredstva u v...

Ministar Ćorić obišao odlagalište otpada Diklo

Ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić 30. siječnja 2019. godine održao je sastanak s gradonačelnikom Zadra Brankom Dukićem i njegovim suradnicima te predstavnicima Mjesnog odbora Diklo.

Ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić 30. siječnja 2019. godine održao je sastanak s gradonačelnikom Zadra Brankom Dukićem i njegovim suradnicima te predstavnicim...